Wie is Anita

Sinds 2017 ben ik werkzaam als psychosociaal- en contextueel hulpverlener en inmiddels ben ik afgestudeerd als contextueel therapeut. Het is mijn verlangen om mijn opgedane kennis en levenservaring door te geven aan de mensen met wie ik een eindje mee mag lopen op hun levenspad, juist als ze kwetsbaar zijn. Ik zie ernaar uit je te ontmoeten en je te begeleiden bij jou persoonlijke proces!

Ik ben getrouwd, moeder van 3 prachtige kinderen in de leeftijd van 17, 15 en 13 jaar, christen en men typeert mij als een enthousiast, betrokken, toegankelijk, puur en empathisch persoon.

Het zijn de kleine dingen in het leven waar ik van geniet: wandelen, lezen, zingen, gezellig eten met mijn gezin, samenzijn met familie en vrienden en een goed gesprek bij een haardvuurtje. Mijn hart gaat sneller kloppen wanneer ik een mens écht ontmoet. Elke keer herken ik ook weer een stukje van mezelf, want er is moed voor nodig  om te vertellen over wat er diep van binnen in je leeft bijvoorbeeld. Het kwetsbaar zijn is een vorm van sterk zijn, er is moed voor nodig.

Zelf kom ik uit een gezin waarvan mijn moeder psychische problemen had. Dit heeft veel impact op mijn leven gehad. Ik ben in 2012 met mijn persoonlijke proces aan de slag gegaan en daarnaast de cursus contextueel pastoraat gaan volgen. Vervolgens wilde ik hier meer over leren en besloot ik om de studie tot contextueel therapeut te gaan doen. Ik ben erg enthousiast over wat ik heb geleerd over het contextuele gedachtengoed, over het werken in de praktijk en over mijn persoonlijke proces. Het is erg waardevol voor mijn ontwikkeling, de contextuele benadering leerde mij om de schade uit mijn geschiedenis om te zetten in schatten. Het heeft mijn leven  verrijkt en betekenis gegeven. Ik ben me bewust geworden van de invloed van mijn geschiedenis en van wie ik écht mag zijn. En ik leer nog elke dag. Ik word geïnspireerd door een échte ontmoeting met de ander, het lezen in de Bijbel, het lezen van vakliteratuur en door stilte wandelingen. Alles wat leeft verandert, dat inspireert me enorm en drijft mij om me verder te blijven ontwikkelen. Het is mijn passie om mezelf en anderen verder te brengen in persoonlijke processen.

anita.jpg

Opleiding

In Utrecht heb ik de vierjarige HBO opleiding voor contextuele therapie gevolgd en afgerond. Daarnaast volgde ik de HBO opleiding Psychosociale Basiskennis. Sinds 2021 ben ik gecertificeerd contextueel therapeut.

 

Werkervaring

Met veel plezier heb ik vijf jaar gewerkt bij praktijk Sela in Moordrecht. Ik begeleidde daar als Psychosociaal- en contextueel Hulpverlener mensen met diverse hulpvragen. Voor korte of langere tijd liep ik een stukje mee op hun levensweg en begeleidde hen in hun persoonlijke groei proces. Sinds maart 2022 werk ik als zelfstandige in mijn eigen praktijk. Daarbij vind ik het belangrijk om up-to-date te blijven daarom volg ik nascholing, intervisie en supervisie bij daarvoor erkende en ervaren collega’s.

 

Persoonlijk:

Voor wie het fijn vindt om te weten: in mijn leven is mijn christen-zijn een inspiratiebron. Het is mogelijk om professionele hulpverlening en een christelijke levensovertuiging met elkaar te verbinden. Het is voor ieder die dit wilt mogelijk het geloof te betrekken bij het hulpverleningsproces. Maar het is aan jou of je dat wilt en fijn vindt. Als je zelf geen christen bent ben je evengoed van harte welkom!