Blogs

Onderweg naar Kerst

De decembermaand staat bij de meesten van ons in het teken van ontmoeting en verbinding.

Een tijd waarin we als gezin en familie nogal eens plannen maken:

Hoe vieren we Kerst dit jaar? Met wie ga jij Kerst vieren? En vooral: bij wie? Welke tradities hebben jullie als gezin en familie deze dagen? 

 

Hoe gaan jullie om met elkaars verwachtingen? Wanneer deze verwachtingen verschillen per persoon, lukt het om dan rekening te houden met elkaars wensen? Want niemand is meer en niemand is minder, toch? Wanneer het lukt om in kwetsbaarheid te delen wat je op je hart hebt, en de ander kan het ontvangen, dan ontstaat er een échte ontmoeting met de elkaar. Van hart tot hart bespreken wat jou bezig houdt kan voor de ander een openbaring zijn, waardoor er begrip ontstaat voor jou en je situatie. Het geeft niet altijd waar je op hoopt misschien, maar het geeft wel dat er openheid en eerlijkheid is in de relatie. In een échte ontmoeting worden zowel jouw belangen als die van de ander zichtbaar voor elkaar. En dat is wat verbinding is: ieder mens wil gehoord en gezien worden in wie hij is. Kunnen wij onthullen wat er in ons is, en kunnen wij ook de ander horen?  

 

Jezus….. de Verbinding tussen God en de mens…

 

Maar Kerstfeest gaat niet in de eerste plaats over tijd doorbrengen met dierbaren, onze kerstbomen en huizen versieren, kerstliederen zingen, lekkers bakken of naar kerstspecials kijken op tv… 

Kerstfeest gaat over onze Heiland die de glorie van de Hemel verliet en als Kind naar de aarde kwam om ons mensen te verlichten. Ongelofelijk en ontzagwekkend! Maria schonk het leven aan het kindje Jezus, onze Redder en Zaligmaker.  Wat een wonderlijke verbondenheid tussen God en de mensen. Door de geboorte van Jezus werd een nieuw begin gemaakt; de verbinding tussen God en de mens werd hersteld. Je mag dus geloven dat God op zoek is naar jou en verbinding wil met jou! 

Jezus wacht met open armen om je te aanvaarden zoals je bent en Hij wil je al je zonden vergeven. Het enige wat je hoeft te doen is een eerlijk gesprek met God aangaan en Hem te vragen in je hart te komen. Zodat Hij je kan vervullen met Zijn liefdevolle aanwezigheid. Je zult gaan zien dat het niet uitmaakt hoe je eruit ziet, hoe je je gedraagt en wat andere mensen van je vinden. Je bent goed genoeg en Zijn liefde waard!  Open deze Kerst het belangrijkste cadeau dat je ooit kreeg: een nieuwe relatie met God door Jezus.

 

 

Terug